مجتبی بزم آرا
فرماندار شهرستان درگز
ارسال پیام
صفحه اصلی
اعضای شورای اداری
انتخابات
مجلس شورای اسلامی در قانون اساسی
قانون انتخابات ریاست جمهوری
آیین نامه اجرایی قانون انتخابات ریاست جمهوری
نگاهی به سابقه تاریخی و مفاهیم انتخابات در ایران
بخشداری ها
بخشداری لطف آباد
بخشداری نوخندان
بخشداری چاپشلو
معرفی شهرستان
آشنایی با شهرستان
گالری عکس
جغرافیای تاریخی و پیشینه ی شهرستان درگز
موقعیت جغرافیایی شهرستان درگز
معرفی مناطق گردشگری و تفریحی
آثار ملی ثبت شده
مراکز اقامتی
تماس با ما
.
.
.
۱۳۸۸/۰۱/۰۵
-
معرفی جاذبه های گردشگری و تفریحی
شهرستان درگز پوشش گیاهی بسیار متنوعی دارد که از گیاهانی مانند ارس، گون، زرشک، کرکو، انجیر، باریجه، آلبالوی وحشی، آویشن، بارهنگ، چوبک، سریش، شیرخشت، درمنه و گوجه وحشی تشکیل شده است. جانورانی مانند قوچ، میش، کل، بز، پلنگ، روباه، گرگ، روباه، تشی، شغال و پرندگانی مثل عقاب، قرقی، هما، کرکس، سارگپه، قمری، کورکور، دلیجه، سهره، بلدرچین، لیل و تیهو در این ناحیه زندگی میکنند.
چشمه آبگرم امام قنبر
این تفرجگاه در میان ارتفاعات کوه اللهاکبر و در نزدیکی روستای داغدار قرار گرفته است. این تفرجگاه چشم اندازها و طبیعتی زیبا همراه با رودخانه ای جاری دارد. مهمترین دلیل شهرت این منطقه وجود چشمه های آب گرم معدنی است که دارای خواص موثر دارویی می باشند.
بهترین زمان بازدید: فصل بهار
فاصله تا مرکز شهر:
پلکان نادری
پلکان نادری، سازهای سنگی است که از ارتفاع ۵۰۰ متری کوههای اللهاکبر شروع میشود و در مسیری حدوداً یک کیلومتری، پس از چند پیچوخم، به خطالرأس کوه اللهاکبر میرسد. این راه زیبا در گویشهای محلی به نردبانی یا نردبان یولی و در گویش کرمانجی به زینه نادری معروف است. طول این پلکان نزدیک به هزار متر است و عرض هر پله بین ۲ تا ۳ متر. در طول این مسیر 999 پله وجود دارد و کف هر پله ۷۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر و ارتفاع آن بین ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر در نوسان است.
بنابرباور عامیانه، این پلکان برای چابکسازی و تمرین اسبهای سواره نظام نادر ساخته شده و برخی آن را راهی برای ارتباط به دشت درگز از طریق گردنه الله اکبر میدانند که در زمستانها بسیار صعب العبور بوده و این پلکان از لغزش سواران سپاه نادر شاه در یخبندان جلوگیری میکرده است.
پلکان نادری در فاصله ۸۸ کیلومتری جاده قدیم قوچان به سمت درگز قرار گرفته است. در ارتفاعات جنوبی کوه اللهاکبر، دره باریکی وجود دارد که پلکان نادری در آن قرار گرفته است.
بهترین زمان بازدید:
فاصله تا مرکز شهر:
دره چهلمیر (پارک ملی تندوره)؛ نگینی سبز بر انگشتر خراسان رضوی
دره چهلمیر منطقه ای بکر و جزو منطقه حفاظت شده تندوره است که تلاقی دو رشته کوه باعث به وجود آمدن این طبیعت خارق العاده گشته است. جریان یافتن یک رودخانه که از دل کوه سر چشمه می گیرد، رطوبت مورد نیاز برای رشد گیاهان را فراهم نموده است. درختان تنومند منطقه نشان از قدمت چند صد ساله آن دارد. چهلمیر مکانی توریستی در دل دو رشته کوه است که دارای آب و هوای معتدل بوده و در فصول مختلف سال میزبان گردشگران و همشهریان عزیزمان می باشد.
شایان ذکر است منطقه حفاظت شده تندوره زیستگاه جانورانی از جمله پلنگ ایرانی، قوچ و میش اوریال، گربه جنگلی، کل و بز وحشی و ... می باشد.
بهترین زمان بازدید: فصل بهار و تابستان
فاصله تا مرکز شهر: 30 کیلومتر
دره شمخال
دره شمخال یکی از خاصترین و رازآلودترین مناطق ایران است که تا لحظه آخر چشمها را به تمام زیباییهای خود، خیره میکند. ابتدای این دره از اراضی روستای درونگر درگز شروع شده و پایان آن به اراضی قوچان می رسد. دره شمخال درگز دارای شیب ملایم ِ بسیار زیبایی است و دیواره های عظیم و صخره ای، آب روان و زلال، آبشار های زیبا و بی نظیر و نیز درختان تنومند و سر به فلک کشیده آن منجر شده تا این دره هر ساله مورد توجه گردشگران زیادی قرار بگیرد. پیچ و خم های متعدد و بسیار زیبای دره شمخال درگز که در انتهای هر یک از آن ها چشم اندازی بی نظیر نهفته است، هر گردشگری را شگفت زده خواهد کرد. چشمه های ابتدای دره شمخال که رودخانه ای پر آب را ایجاد کرده اند، وظیفه سیراب نمودن شالیزارها را به عهده دارند. از دیگر جاذبه های مسیر می توان به پوشش گیاهی آن که شامل بوته های تمشک وحشی، انواع گیاهان دارویی، موسیر، چریش (نوعی سبزی است که در تهیه ی نان محلی منطقه از آن استفاده می کنند)، آنوخ (کاکوتی)، گون، زالزالک، زرشک، انجیر، زرد آلو، چنار، بید، سپیدار و غیره می شود اشاره نمود. آبشار دوازده پله قره سو که در حدود ده کیلومتری جهت جنوب غربی کلات نادری واقع شده است، از دیگر جاذبه های طبیعی منطقه به شمار می آید. بازدید از این دو منطقه در یک سفر امکان پذیر است. مسیر دره شمخال تا آبشار قره سو را می توان اینگونه توصیف کرد که دره شمخال از درون پارک ملی تندوره می گذرد و بعد از طی حدود 12 کیلومتر به آب سرد و کمی گرم تر شمخال می رسد که در این محل دره دو بادام آشکار می گردد. از این منطقه به بعد دره کمی وسعت پیدا کرده و بازتر می شود و رود درونگر شکل می گیرد. زمانی که دره به پایان می رسد دشتی وسیع در برابر دیدگان، خود را به نمایش می گذارد پس از طی حدود 15 کیلومتر به مکانی به نام حمام رسیده که در این محل تو رفتگی عظیمی در دل دره ایجاد شده و آثار رد شدن و عبور آب بر روی آن کاملا آشکار است. در حمام اول شمخال چشمه ای گوارا و پرآب وجود دارد. حمام دوم در فاصله ای کمتر تر از 10 کیلومتر از حمام اول قرار گرفته که آبشاری بسیار زیبا است. لازم به ذکر است در این دره قدمت برخی از درختان به بیش از 200 سال پیش بازمی گردد از این رو می توان آن را منطقه ای تاریخی نیز دانست.
بهترین زمان بازدید: فصل بهار و تابستان
فاصله تا مرکز شهر:
ریشخوار
روستای ریشخوار در منطقه میانکوه از مرتفع ترین و سردترین نقاط مسکونی شهرستان درگز و دارای آب و هوای کوهستانی است. این روستا که در 80 کیلومتری شهرستان درگز واقع شده، یکی از مراکز اصلی کشاورزی آبی و دیم بوده و به دلیل وضعیت توپوگرافی منحصر به فرد دارای ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻧﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺯﯾﺒﺎ، ﻣﻨﺎﻇﺮ ﺑﮑﺮ، ﺁﺑﺸﺎﺭ، غارها و ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎﯼ ﺍﺭﺱ ﻭ ﺯﺭﺷﮏ می باشد همچنین این منطقه منبع غنی از گیاهان دارویی از جمله کاسنی، آویشن، شیرین بیان، کلپوره، بومادران بارهنگ، میخک، موسیر، کاکوتی، ریواس، آنغوزه، زرشک وحشی، نسترن، کتیرا و... است. مسیرهای کوهنوردی در این منطقه و وجود گونه های جانوری و گیاهی بسیار ارزشمند باعث شده از آن به عنوان یکی از زیباترین مکان های گردشگری خراسان بزرگ نام برده شود. ریشخوار ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻗﻄﺐ ﻫﺎﯼ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﯿﺐ ﻭﮔﺮﺩﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺳﺎﻟﻢ ﻭ ﺍﺭﮔﺎﻧﯿﮏ با کیفیتی کم نظیر ﺩﺭﺍﺳﺘﺎﻥ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. از جاذبه های دیگر این روستای بی نظیر گردشگری می توان به مردم مهمان نواز اشاره کرد.
بهترین زمان بازدید: فصل تابستان
فاصله تا مرکز شهر:
دره ارغوان
دره ارغوان به عنوان یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی و گردشگری خراسان رضوی است که در ۶۴ کیلومتری شمال غربی شهرستان درگز و در مجاورت پارک ملی تندوره و دره شمخال قرار دارد. این دره که با نام «چریک» یا «چریش» نیز معروف است در فصل بهار با شکوفایی گلهای ارغوان و گونههای مختلف گیاهی به اوج زیبایی خود میرسد و پذیرای تعداد زیادی از علاقهمندان به طبیعت میباشد.
این دره به دلیل داشتن تعداد زیادی درخت ارغوان به دره ارغوان معروف شده است و در فروردین ماه با شکفتن غنچه های ارغوان، طبیعت بکر اطراف و گونه های مختلف جانوری و گیاهی و مناظر کم نظیر طبیعی شامل قلل مرتفع و دره های عمیق با چشم اندازهای بی نظیر به اوج زیبایی خود می رسد. دامنه ارتفاعات این دره پوشیده از درختچه ها و درختان جنگلی و پوشش گیاهی علفی و بوته ای است. دره ارغوان علاوه بر چشم اندازها و مناظر زیبا ، زیستگاه بسیاری از گونه های مختلف جانوری از جمله : کل، بز، روباه،گرگ، شاهین، عقاب، پلنگ و... نیز می باشد .
بهترین زمان بازدید: فروردین و اوایل اردیبهشت
فاصله تا مرکز شهر:
قزقان دره؛ مخمل سبز خراسان
قزقان دره درگز از جاذبه های بی نظیر کشورمان که با تپه های زمردین خود چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند، منطقه ای زیباست که با کشور ترکمنستان هم مرز است. این دره زیبا در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد. طبیعت این منطقه هرساله زودتر از مناطق اطراف خود، میزبان بهار بوده و دوره سرسبزی آن کوتاه می باشد. دشت های سرسبز، پوشش گیاهی غنی و خاک حاصلخیز قزقان دره سبب شده تا اقوام عشایرنشین این روستا را به عنوان محل اتراق انتخاب کنند.
بهترین زمان بازدید: فروردین ماه
فاصله تا مرکز شهر:
دره چرلاق
دره زیبای چرلاق در فاصله 22 کیلومتری شهر درگز و 5 کیلومتری روستای شهید آباد (جشن آباد) قرار دارد که رودخانه دائمی آن، آب آشامیدنی و مصرفی این روستا را تامین می کند. این دره بعد از صد متر به دو دره تقسیم می شود که چشمه اصلی رودخانه آن در دره سمت راست قرار دارد. در داخل این دره درختانی از گردو، انگور، سپیدار، انجیر و درختچههای تمشک و زرشک به فراوانی یافت میشود.
دره چرلاق در محدوده پارک ملی تندوره قرار دارد و شکار در آن ممنوع است و همچنین باید در روشن کردن آتش نیز احتیاط کرد. مهمترین سوغات این منطقه، کشمش، گیاهان دارویی، شیر محلی، ماست، کره، پنیر، روغن زرد، کشک و همچنین صنایع دستی است که می توان از روستای جشنآباد تهیه کرد.
بهترین زمان بازدید: فروردین تا آبان ماه
فاصله تا مرکز شهر:
,
سایت موزه باستانی بندیان
ناحیه بندیان مهمترین جاذبه تاریخی شهرستان درگز می باشد که از دوران حکومت ساسانیان به یادگار مانده است. این محوطه تاریخی ارزشمند که می توان از آن با عنوان «بزرگترین گچبری یافت شده از دوران ساسانیان در ایران» یاد کرد، در سال 1369 به طور اتفاقی در اثر کارهای تسطیح اراضی کشاورزی، کشف شد. در این محوطه باستانی برج خاموشی که در گذشته «آتشکده» بوده است، کشف شده که درون آن گچکاریهای چشمنوازی از دوره ساسانیان قرار دارد. در این گچبریها صحنههایی از واقعههای تاریخی همچون پیروزی بهرام پنجم بر پادشاه هپتالیان، مراسم مذهبی در حضور آناهیتا، معرفی افراد به شاه و صحنه ضیافت تاج بخشی به تصویر کشیده شدهاند. درون آتشکده برج تاریخی بندیان آتشدانی زیبا و چشمنواز قرار دارد که روی محراب آن کتیبههایی به خط پهلوی خودنمایی میکنند.
بهترین زمان بازدید: همه فصول
فاصله تا مرکز شهر:
سایر جاذبه ها:
زرین کوه
منطقه سنقز کوهستان زیبای میانکوه
جنگل قره قاط
و...
منبع : پرتال فرمانداری شهرستان درگز
۲۶۴۶
مطالب مرتبط با این موضوع :
کلیه حقوق این پورتال محفوظ و متعلق به استانداری خراسان رضوی می باشد.
نظرسنجی
مطالب سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟
بسیار مفید و کاربردی
بطور کلی از سایت راضی هستم
تا حدودی مفید
نیاز به بازبینی دوباره
امروز: سه شنبه ۲۰ شهریور
۲۲:۵۴:۲۵
آماربازدیدکنندگان